На Бераставіцкім буракапрыёмным пункце працуюць па сучасных тэхналогіях

Лента новостей

IMG_4561Цукар – тавар неабходны ў нашым паўсядзённым жыцці. А перш чым ён трапіць на стол спажыўца, неабходна пераадолець доўгі шлях ад поля да перапрацоўчага прадпрыемства. Вырошчванне і перапрацоўка салодкіх каранёў пастаўлены ў краіне на “вытворчыя рэйкі”.
У кожным калектыве ёсць людзі, кожны з якіх на сваім месцы робіць усё магчымае, каб захоўваліся тэхналогіі і прадпрыемства працавала, як гадзіннік.
— На Бераставіцкі буракапрыёмны пункт паступіла 49778 тон салодкіх каранёў, — гаворыць размеркавальнік работ Галіна Цівунчык. – Адпраўлена на ААТ “Скідальскі цукровы кам­бінат” 43188 тон. Каштоўная сыравіна захоўваецца па сучасных тэхналогіях у кагатах. Яны апрацаваны гідратнай вапнай ад замаразкаў і для таго, каб адбіваць сонечныя прамяні. Калектыў у нас добры, кожны стараецца на сваім месцы. Людзі дапамагаюць адзін аднаму.
Галіна Уладзіміраўна працуе на буракапрыёмным пункце з 2008 года. Да гэтага пасля заканчэння Навагрудскага сельгастэхнікума працавала ў гаспадарцы бры­гадзірам. Яна памятае, як раней палолі буракі ўручную, ды і ўборка іх вялася з дапамогай нялёгкай ручной працы. Зараз такога ўжо няма, аграрны сектар стаў больш механізаваны. На буракапрыёмным пункце жанчына спачатку працавала лабарантам, потым размеркавальнікам работ. Яна гаворыць, што забруджанасць буракоў у апошнія гады зменшылася, што вельмі добра. Галіна Уладзіміраўна займаецца таксама рознымі справаздачамі, вядзе табель па зарплаце.
Пасля заканчэння здачы бура­коў на камбінат пачынаецца тут падрыхтоўка да наступнага сезону. Тэрыторыя буракапрыёмнага пункта ахайная і дагледжаная, тут заўсёды парадак.
Ніна Наддэ, фота аўтара



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *